La Biblioteca de Tona i les Biblioteques d’Osona us conviden el proper 29 de maig a les 19h a la Biblioteca Joan Triadú de Vic a assistir a una nova edició del Club del llibre, dedicat a l’escriptor Lorenzo Silva. Una trobada que promou l’Àrea de coneixement i noves tecnologies de la Diputació de Barcelona i, compta amb la col·laboració de diverses editorials.
Sobre Lorenzo Silva
Lorenzo Manuel Silva Amador va néixer el 7 de juny de 1966 a Madrid, on ha viscut bona part de la seva vida. Des de la tardor de 2008, ha trobat un altre espai vital a Viladecans, a la perifèria barcelonina. Va estudiar Dret a la Universitat Complutense de Madrid i va treballar com a advocat d’una gran empresa del sector energètic des de 1992 fins a 2002, després de passar un any com a auditor de comptes i dos com a assessor fiscal en una multinacional.
Malgrat tot, el seu camí sempre va ser un altre. Des que es va iniciar a la literatura, al voltant de 1980, ha escrit relats, articles i assajos literaris i històrics, diversos llibres de poesia, una obra dramàtica, un llibre de viatges i vint novel·les. Ha obtingut nombrosos premis entre ells el Premio Ojo Crítico 1998, el Premio Nadal 2000, Premio Destino Infantil-Apel.les Mestres 2002-2003, Premio Primavera 2004, Premio Algaba de ensayo 2010 i Premio Planeta 2012.
La seva obra ha estat traduïda al rus, francès, alemany, italià, català, portuguès, danès, txec, àrab i anglès.
Com a guionista de cinema, ha escrit al costat de Manuel Martín Cuenca l’adaptació a la gran pantalla de la novel·la La flaqueza del bolchevique (Manuel Martín Cuenca, 2003), per la qual tots dos van ser nominats al Goya al millor guió adaptat al 2004. També ha escrit, al costat de Manu Horrillo i Felipe Vega, el guió del llargmetratge documental Rif, 1921. Una historia olvidadd (Manu Horrillo, 2008), i al costat d’Antonio Onetti el de la pel·lícula per a televisió 20-N. Els últims dies de Franco (Roberto Cellers, 2008), distingida com a millor TV Movie de l’any amb el Premi de l’Acadèmia de les Ciències i les Arts de la Televisió al 2009.
Col·labora en premsa i revistes amb reportatges, articles literaris, de viatges i d’opinió, també a la ràdio. En l’actualitat també exerceix l’ensenyament als tallers de narrativa que realitza esporàdicament al Centre de Poesia José Ferro de Getafe i ocasionalment a altres escoles i institucions.
Des de 2008 és comissari de Getafe Negro, Festival de novel·la policíaca de Madrid. I al 2009 i 2011 va comissaria al costat de Ramón Díaz Eterovic, Santiago Negro, festival de novel·la negra de Santiago de Xile.
Per a saber més