Presentació a la Biblioteca del darrer llibre de l’historiador Xevi Camprubí, Els mestres de minyons i l’ensenyament públic a la Catalunya moderna (segles XVI-XVIII)

Comparteix

El pròxim 25 de juny a les 17 h, l’historiador tonenc, Xevi Camprubí, presentarà el seu darrer llibre dedicat a l’ensenyament públic, des dels segles XVI al XVIII.

Més enllà de parlar-nos de la seva obra, ens donarà a conèixer la transformació que va viure Catalunya en l’àmbit de l’ensenyament públic. Des de la implicació de l’Eslgésia, al paper crucial dels minyons, “mestres d’escola”, la institucionalització de l’ensenyament públic i el progrés econòmic i social de la societat catalana, degut a l’impacte de l’alfabetització i la difusió d’idees i coneixement.

El llibre, Els mestres de minyons i l’ensenyament públic a la Catalunya moderna (segles XVI-XVIII) ens aproxima a l’ensenyament d’una època. Ens detalla el nivell d’escriptura i lectura de nois i noies, el model educatiu i la seva organització, els mestres dels estudis municipals i en conjunt, el sistema d’ensenyament a l’època de l’absolutisme borbònic, des de l’escola a la Universitat.

Xevi Camprubí

Xevi Camprubí (Tona, 1965) és doctor en història per la Universitat de Barcelona. La seva recerca se centra en la premsa i la impremta, la comunicació, la circulació de la informació, les xarxes de correu i l’alfabetització en l’època moderna. Actualment és professor associat d’història moderna a la Universitat Autònoma de Barcelona.

També et pot interessar