Reserva’t la data, perquè en poques ocasions podràs veure a escriptors valencians a la comarca. El pròxim divendres 1 de març, a les 19 h, l’escriptor valencià, guanyador entre altres, del premi Josep Pla i Prudenci Bertrana, Martí Domínguez, ens acompanyarà en el club lector de la Biblioteca Caterina Figueras de Tona, gràcies al suport de la Institució de les Lletres Catalanes.
L’autor parlarà sobre L’esperit del temps (Grup 62), que recrea la trajectòria d’un científic austríac que es posa al servei de la política nazi. Una novel·la que reflexiona sobre els aspectes més obscurs de la naturalesa humana.
Malgrat que la lectura proposada és “L’esperit del temps”, com sempre que convidem a un autor, us animem a llegir aquesta o altres novel·les o assaigs, per tal d’enriquir la trobada. A Tona trobaràs aquestes obres i aquestes a la resta de biblioteques. Al portal Ebiblio, podràs llegir les següents.
Martí Domínguez
Martí Domínguez (Madrid, 1966), biòleg, escriptor i periodista. Doctor en Biologia i professor de Periodisme de la Universitat de València, ha alternat la recerca i la docència amb el periodisme i la literatura.
Col·labora setmanalment a la revista El Temps amb articles sobre ciència i literatura, i als diaris El País i La Vanguardia. Part dels seus articles han estat aplegats en els reculls Peiximinuti (1993) i Bestiari (2000). Com a novel·lista escriu una trilogia sobre la il·lustració francesa, amb els títols Les confidències del Comte de Buffon (1997), guardonada amb els premis Crexells, Andròmina i Crítica de la Universitat de València; El secret de Goethe (1999), premi Prudenci Bertrana i Crítica de la Universitat de València; i El retorn de Voltaire (2007), premi Josep Pla. El 2007 rep el Premi Nacional de Cultura de Periodisme de la Generalitat de Catalunya per a la seva labor com a director de la revista de divulgació científica Mètode. El 2013 és guardonat amb el Carles Rahola d’assaig amb El somni de Lucreci. La sega (2015), novel·la amb què guanya els premis de la Crítica Catalana, de la Crítica Serra d’Or, de la Crítica dels Escriptors Valencians i el Joaquim Amat-Piniella, suposa un canvi de registre en l’obra narrativa de l’autor, que passa de les novel·les d’idees anteriors, a una novel·la que reflexiona sobre la violència i la impunitat en la llarga nit del franquisme.