Aquest mes de febrer ens hem posat a celebrar la cultura. Fa deu anys, que el director Hirokazu Koreeda, creava el film, “Nuestra hermana pequeña”. Una pel·lícula estrenada el 2015 que va formar part de la secció oficial a Cannes i va obtenir el Premi del Públic al Festival de Sant Sebastià. Avui, recordem aquest film, i us convidem a descobrir la filmografia, del director japonès, en bona part disponible a la Biblioteca.
Nuestra hermana pequeña (títol original: “Umimachi Diary”) narra la història de tres germanes que, estant a casa de la seva àvia, reben la notícia de la mort del seu pare, que les va abandonar quan eren petites. En el funeral coneixen a la filla que el seu pare va tenir tretze anys abans i l’acullen a la seva llar. Aquesta convivència permetrà que forgin nous vincles i afrontin les seves pròpies ferides emocionals.
La crítica l’ha comparat amb l’obra del mestre japonès Yasujirō Ozu, conegut per les seves narratives sobre la família i la vida quotidiana, de qui també trobareu pel·lícules a la Biblioteca.
Un film, sensible i delicat, que aborda les relacions familiars. Una història sobre afectes, intimitat i absències, narrat entre la comèdia i el drama.
Si sou dels que no soporteu els recursos de càmera lenta, us recomanem Un asunto de família, disponible a la Biblioteca. Aquest film va guanyar la Palma d’Or a millor pel·lícula al Festival de Cannes i va estar nominada com a millor pel·lícula de parla no anglesa, als Premis Oscar, ambdós el 2018.
Hirokazu Koreeda, nascut a Tòquio el 1962, és un dels directors més reconeguts del cinema japonès contemporani. Al llarg de la seva carrera, ha explorat temes com les relacions familiars, la pèrdua i la recerca d’identitat en pel·lícules com “Nadie sabe” (2004), “Still Walking” (2008) i “De tal padre, tal hijo” (2013). La seva obra es caracteritza per una narrativa pausada i una profunda empatia cap als seus personatges. Una mirada humanista que reflecteix la complexitat de la vida.