El filòsof Eugenio Trías ha mort als 70 anys. Nascut l’agost del 1942 a Barcelona al si d’una família benestant ha estat considerat com un dels pensadors espanyols més rellevants de les darreres dècades.
Al 1964 es llicencia a la Universitat de Barcelona i després continua els seus estudis a Pamplona, Madrid, Bonn i Colònia. Des del 1965, exerceix de professor a la universitat primer com a ajudant i després de doctorar-se, com adjunt de filosofia a la Universitat de Barcelona i a la Universitat Autònoma de Barcelona. Al 1976 accedeix al lloc de professor adjunt d’estètica i composició a l‘Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona, per invitació de Xavier Rubert de Ventós, amb qui va formar el Col·legi de Filosofia aquell mateix any. El 1986 Trías va obtenir la càtedra l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona, i va romandre en aquesta universitat fins el 1992, any en que esdevé catedràtic emèrit d’història de les idees a la Universitat Pompeu Fabra.
Trías va ser un col·laborador assidu en premsa, des de la revista ‘Ajoblanco‘, al diari ‘El Mundo‘, ‘El País‘ i ‘La Vanguardia‘.
Eugenio Trias ha cultivat preferentment l’assaig i alguns dels seus textos s’han convertit en veritables clàssics del pensament: La filosofia y su sombra, Drama e identidad, El artista y la ciudad, Tratado de la Pasión, Lo bello y lo siniestro, El lenguaje del perdón, Filosofía del futuro, Lógica del límite, La edad del espíritu i Pensar la religión. La seva filosofia té el centre de gravetat en un concepte que ha anat construint: el concepte de límit.
Eugenio Trias al programa Pienso, luego existo de Rtve.
Eugenio Trias a Cibernous. Biografia, textos, curiositats, esquemes.
Eugenio Trias, el filósofo de las antenas poéticas.
A les biblioteques de la Xarxa de la Diputació de Barcelona trobaràs
Eugenio Trias