Bon dia, tristesa, de François Sagan, la protagonista de la pròxima trobada del club lector, de la mà de Montse Serra

Bon dia, tristesa, de François Sagan, la protagonista de la pròxima trobada del club lector, de la mà de Montse Serra

Comparteix

El 6 de febrer a les 18.30 h, ens retrobem en el club lector, per a compartir la lectura Bon dia tristesa, de l’escriptora francesa de novel·la i teatre, Françoise Quoirez, coneguda com a Françoise Sagan.

La graduada en traducció i interpretació, i llicenciada en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada, Montse Serra, serà l’encarregada de dinamitzar la trobada i aportar els seus coneixements, que acompanyats amb els comentaris dels participants, ens ajudaran a veure l’obra amb altres ulls i enriquir la nostra mirada.

Si vols estar al cas de tot el que passa al voltant del Club, inscriu-te. Et recordem, però, que les trobades són obertes a tothom i d’accés lliure.

Sobre Bon dia, tristesa

Bon dia, tristesa (Bonjour tristesse), publicat el 1954, és una novel·la breu i intensa, considerada una obra icònica de la literatura francesa del segle XX. La història segueix la jove Cécile, una adolescent de disset anys que passa les vacances d’estiu a la Riviera francesa amb el seu pare, un home ric, atractiu i despreocupat, i la seva amant. Quan apareix Anne, una dona madura i elegant que pretén imposar ordre en la seva vida bohemia, Cécile trama un pla que desencadenarà conseqüències tràgiques. Bon dia, tristesa explora temes com la llibertat, el desig, la gelosia i la culpa, tot a través d’una veu narrativa càustica i carregada de lucidesa emocional. Amb un estil elegant i concís, Sagan captura l’esperit rebel i nihilista de la postguerra.

Françoise Sagan (1935–2004)

Sagan, amb només divuit anys, es va convertir en una sensació literària gràcies a Bon dia, tristesa. Nascuda com a Françoise Quoirez a una família burgesa, va adoptar el pseudònim “Sagan” inspirada en un personatge de Proust. Va ser coneguda pel seu esperit lliure, una vida plena d’excessos, i un estil literari que combinava ironia, sofisticació i una profunditat emocional subtil. Al llarg de la seva carrera, va escriure novel·les, obres de teatre i memòries, consolidant-se com una figura clau de la literatura i cultura francesa. La seva obra, sovint centrada en les contradiccions de la vida moderna i les complexitats de les relacions humanes, continua captivant lectors d’arreu del món.

Bon dia, tristesa, va arribar a pantalla gran, amb el director Otto Preminger l’any 1958. Una pel·lícula protagonitzada per David Niven, Jean Seberg i Deborah Kerr.

També et pot interessar